Şanslı Uğur Böceği
Günlerdir yumurtada bekleyen minik uğur böceği sonunda kabuğunu çatlatarak dışarı çakmayı başarır. Henüz dünyaya yeni gözünü açmış olan yavru uğur böceği (LARVA), minik bir timsaha benzemektedir. Vücudunun üstünde onu koruyan dikenleri vardır ve rengi siyahtır.
Yavru uğur böceği çok açtır ama etrafı gezemeyecek kadar güçsüzdür. Bu yüzden yaklaşık bir gün boyunca kendi kabuğuyla beslenir. Yeterince güçlenip etrafı dolaşmaya yeni yerler keşfetmeye başlar. Özellikle çok sevdikleri yiyecek olan yaprak bitlerini ararlar. Yaprak bitleriyle beslenen yavru uğur böcekleri hızla büyürler. Büyürken kıyafetleri dar geldiği için dört kez gömlek (DERİ) değiştirirler. Yavru uğur böceği bir süre sonra diğer yetişkin uğur böcekleri gibi uçabilmek için kanatları olmasını ister. Yetişkin uğur böceği olabilmek için iyice beslenen yavru uğur böceği kendini bir yere sabitleyerek etrafına kapsül örer. Bu kapsüle pupa denir.Pupa yavru uğur böceğini kötü havalardan, soğuktan ve ezilmelerini önlemek için inşa ettikleri koruyucu evlerdir. Yaklaşık bir hafta kadar pupa içinde beslenmeden kalan yavru uğur böceği tamamen değişim gösterecektir. Çünkü uğur böceği pupadan dışarı çıktığında yavru değildir. O artık 2 anteni olan,6 bacağı olan 2 koruyucu kanat ve 2 uçuş kanatları olan yetişkin bir uğur böceğidir.
Ama bu uğur böceğinin bir sorunu vardır. Diğer uğur böceklerine benzememektedir çünkü; kanatları sarıdır ve hiç benekleri yoktur. Ama endişelenmeye gerek yoktur .
Yetişkin uğur böceği parlak kırmızı rengine ve siyah beneklerine birkaç saat içinde kavuşacaktır. Yeni kanatlarıyla uçuş yapan uğur böceği yaprak bitleri ile beslenerek bahçelerimizi koruyacaktır. Kendine başka bir arkadaş edinerek yeni şanslı uğur böceklerinin çoğalmasına yardım edeceklerdir.