×

FORGOT YOUR DETAILS?

Hakkımızda

Bioladybug Biyolojik Tarım 2017 yılında TÜBİTAK 1512 Teknogirişim desteği alarak kurulmuş girişimci bir firmadır.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Teknopark Ankara, BioladybugBiyolojikTarım'ı stratejik olarak desteklemektedir. Bu destekle avcı(Coccinellaseptempunctata ),doğal av ( Aphisfabae) , yapay av Ungüvesi (Ephestiakuehniella) , İncir kurdunun (Cadracautella) ve Kuru meyve güvesi (Plodiainterpunctella)üretim tekniği geliştirilmiştir. Şirketimiz bu böceklerin ticarileştirilmesi konusunda çalışmalara başlamıştır.

Uzman ekip kadrosu ile ar-ge, ür-ge, üretim ve pazarlama alanında faaliyet gösteren kitle üretimine yönelik net hedefleri olan bir firmadır.

Yedi Noktalı Gelin Böceği birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de biyolojik mücadelenin simgesi durumundadır.

Tarımın ana zararlılarından olan yaprak bitlerinin biyolojik mücadelesinde ihtiyaç duyulan kimyasal mücadeleye alternatif, çevreye, insan ve hayvan sağlığına duyarlı ürünler yetiştirmek amacı ile ekonomik, sürdürülebilir, yenilikçi, teknolojik, paylaşımcı, ileri görüşlü ve ezber bozan eğitimsel yönlü karaktere sahip bir firmadır.

Organik tarım, iyi tarım uygulanan üretim yerleri, orman arazileri, park ve bahçe alanları, hobi bahçeleri gibi birçok kullanım alanında etkilidir.‘Bilimin Ev Hali’ adlı uğur böceği başkalaşım kitleri ile doğaya ve çevreye ilgi duymanıza öğrenmenize ve eğlenmenize yardımcı olacak bir dizi kaynak ve etkinlik sunar. Sosyal yönü ön planda olan, çocukların bilimsel yönlerinin gelişmesine, doğal çevre hakkında bilgi edinmelerine, katkıda bulunmak için ortak bir amacı paylaşarak uğur böceğinin uluslararası düzeyde itthalatını ve ihracatını yapan bir firma olmayı hedeflemekteyiz.

Bioladybug ,  zararlı böceklerin doğada mevcut doğal düşmanların yardımıyla ekonomik zarar düzeyinin altında tutulmasına yardımcı olur.

İnsanları uğur böceği hakkında bilgilendirmek ve neye benzediğini öğretmek bir eğitim çabasıdır. Bu çaba sona eremez;Çünkü uğur böceğinin yaşam döngüsü hakkında hiç bir şey bilmeyen insanlar her dakika doğarlar.

 

 

TOP