Uğur böcekleri, küçük oval şekilli genellikle siyah benekleri olan kırmızı böceklerdir. Kuşlar uğur böceğinin en yaygın (avcısı) predatörüdür. Uğur böceği hayatı boyunca dört aşamalı tam bir metamorfozdan(başkalaşım)geçer .Yaprak bitleri gibi daha küçük böceklerle beslenmeyi severler.
Uğur böceğinin yaşam döngüsünün ilk aşaması, yumurta aşamasıdır. Uğur böceğinin yumurtaları sarı şekerlemelere benzer. Dişi uğur böceği yırtıcılardan ve kötü hava koşullarından korumak için yumurtalarını yaprakların altına bırakır.Genellikle bahçelerde, çayırlarda, tarlalarda ve bazen diğer insanların evlerinde uğur böceğini görebilirsiniz.Anne uğur böcekleri yavru uğur böceklerin beslenebilmesi için çevrede uygun besinlerin bulunduğu bitkilere yumurtalarını 10-50 adet sayıda küme halinde bırakır. Temmuz ayı içerisinde daha fazla uğur böceği görebilirsiniz, çünkü onlar genellikle ilkbahar ve yaz başlarında bulunur.
Uğur böceği larvaları küçük timsahlar gibi görünür ve uzun bedenleri dikensi bir iskelete sahiptir. Larva her gün düzinelerce yaprak biti ile beslenir.Yeni çıkmış larva büyüyene kadar beslenecektir. Uğur böceği larvaları pupaya hazırlanmadan önce dört defa deri değiştirir. Larva pupa dönemine geçmeye hazır olduğunda kendini bir yaprak ya da başka bir yüzeye özel salgılarıyla bağlar. Uğur böceği, pupa döneminde genellikle siyah işaretli, sarı veya turuncu renktedir. Eğer uğur böceğini rahatsız ederseniz pis koku yayan sarı bir sıvı bırakır. Uğur böceğinin vücudu, histoblast adı verilen özel hücrelerin yönettiği dikkate değer bir dönüşüme uğrar. Pupa dönemi sıcaklığa, türlere, diğer etmenlere bağlı olarak 3 ile 12 gün arasında sürebilir.Pupa döneminin hemen sonrası ortaya çıkan yetişkin uğur böceğinin vücudu yumuşaktır. Günler kısaldıkça ve sıcaklıkta azalma görüldüğünde, uğur böceği yaprakların altında veya kabukların altında barınabilirler.Yetişkin döneminin ilk zamanlarında uğur böceği kabuğu sertleşene kadar yırtıcı hayvanlara karşı savunmasızdır. Yakında uğur böceği bilinen parlak rengini alacaktır. Uğur böcekleri ilkbaharda aşırı derecede aktif hale geldikten hemen sonra çiftleşir. Kış aylarında, yetişkin uğur böcekleri derin bir uykudadır.
.